На його думку, влада хоче не тільки посадити Тимошенко, а ще й завадити їй брати участь у президентських виборах у 2015 році.

"Виникає враження, що так звані свідчення планують використовувати чи будуть використовувати в позапроцесуальних моментах", – цитує слова Плахотнюка Gazeta.ua.

Він додав, що покази свідка Зайцева базуються на словах Петра Кириченка.

"Свідок Зайцев говорив про те, що Тимошенко оплачувала, що замовляли вбивство Лазаренко та Тимошенко, що вони були знайомі з Мільченком (Матросом). Але чомусь прокуратура замовчує, що все, що говорив свідок, він знає з вуст Кириченка. Тобто це не напряму свідку було відомо. Це він дізнався, принаймні, якщо вірити йому, зі слів Кириченка", – каже адвокат.

Нагадаємо, розслідування справи щодо вбивства Щербаня поповнилось свідченнями Сергія Зайцева. Під час вчорашнього допиту в Апеляційному суді Києва свідок Сергій Зайцев пояснив своє мовчання тим, що Юлія Тимошенко була при владі.

Він повідомив також, що Лазаренко розказував про інтимні стосунки з Тимошенко. "Лазаренко сам розповідав, що у нього були інтимні стосунки з Тимошенко. А дружина Лазаренка погана, постійно скаржилася моїй дружині, що Тимошенко поламала сім'ю. Я думаю, у них був роман", - сказав він під час допиту.

Напередодні суд завершив допит свідка Ігоря Мар'їнкова. Він повідомив, що знав організатора вбивства Щербаня - нині покійного Євгена Кушніра, який, мовляв, йому розказав, що екс-нардепа замовили Лазаренко й Тимошенко. Втім у свідченнях щодо суми замовлення Мар'їнков плутався.

Сама екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що готова бути присутньою на слуханні. Лише згодом у Пенітенціарній службі повідомили, що Тимошенко відмовилась від етапування у Київ.

У "Батьківщині", натомість, прокоментували чергову відмову пенітенціарної служби забезпечити присутність Юлії Тимошенко на допитах у Києві. Опозиціонери звинувачують у порушенні закону владу Януковича. Вони продемонстрували заяву Тимошенко, яка від участі у засіданні не відмовляється.