"Ця практика почалася з незалежності України і діє зараз", - зазначив він.

За словами свідка, до його функціональних обов’язків на посаді входила підготовка пенсійних документів, пенсійних розрахунків, які складалися у відповідності до інших документів особи та віддавалися для подальшого розрахунку пенсії та перевірялися керівником управління, в якому він працював.

Усік зазначив, що документи про пенсійне забезпечення колишнього водія екс-міністра внутрішніх справ України Леоніда Приступлюка склали на підставі його послужного списку в особовій справі з дотриманням відповідних правил.

"Порушення законодавства при складанні пенсійного розрахунку не було… Незаконну вислугу років я би не підписав", - сказав свідок, зауваживши, що будь-яких вказівок від міністра чи інших осіб щодо Приступлюка він не отримував.

Наразі суд продовжує допит чергового свідка у справі.

Нагадаємо, Юрія Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Зараз він утримується у Лук’янівському СІЗО. Печерський районний суд Києва з кінця травня розглядає справу міністра. Генпрокуратура, зокрема, обвинувачує Юрія Луценка в незаконному оформленні на роботу в МВС свого особистого водія Леоніда Приступлюка і в порушеннях, пов`язаних з наданням квартири і нарахуванням йому пенсії.