Повідомляється, що основою для гострої критики, під яку потрапила Україна у зв'язку з ситуацією з цінами на готелі, стала стаття одного з провідних німецьких видань Der Spiegel, в якій розкриваються факти розриву контрактів готелів з туроператорами для того, щоб підвищити ціни.

"Було вкладено багато інвестицій, але так як бандити і шахраї хочуть заробити багато грошей на чемпіонаті, доведеться людям (24, – вболівальникам) сказати, що вони не можуть приїхати", – цитує видання Мішеля Платіні.

Також у виданні стверджують, що співробітники агентства TUI заявили, що не мають наміру звертатися до суду з причини розірваних контрактів.

"Шанси на успіх дуже малі через корумпованість українських судів", – пише видання.

Схожа інформація поширена і в бельгійських ЗМІ, зокрема, в одній із провідних газет De Morgen. а також у безкоштовній газеті Metro. І якщо De Morgen оприлюднив цю інформацію, практично, в повному обсязі, то Metro обмежилося тим, що під фотографією Платіні розмістило цитату про "бандитів і шахраїв".

До слова, за інформацією Всеукраїнської спілки громадських організацій "Рада з питань туризму і курортів" наведено перелік готелів, які на період Євро-2012 завищують ціни в 10-12 разів у порівнянні зі звичайними.

Нагадаємо, президент УЄФА Мішель Платіні на прес-конференції у Варшаві висловив обурення високими цінами на номери в українських готелях під час Євро-2012.

Раніше Президент України Віктор Янукович доручив Міністрові інфраструктури Борису Колеснікову та Міністрові економіки Петру Порошенку вжити заходів щодо приведення цін на надання готельних послуг до економічно обґрунтованого рівня.