"Телеканали не хочуть виховувати суспільство, а, навпаки, паразитують на відсутності смаку і ще далі заглиблюють у деградацію наше українське суспільство. Крім того, багато українофобного контенту, контенту, який викривляє нашу історію, насміхається над нашою гідністю. Безперечно, і сцени насильства, постійна кров ні до чого доброго не призводять", - обурився свободівець Ігор Мірошниченко в коментарі Gazeta.ua.

На думку політика, Національна рада через бездіяльність сама ж зашкодила своїй репутації і зараз не викликає довіри.

"Відповідно, усім цим повинна займатися Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Але вона, видаючи ліцензії, і не передбачає таких вимог, і не стежить навіть за дотриманням тих вимог, які є у ліцензії. Є питання щодо квотування мови. На жаль, зняли цю норму через закон Ківалова-Колесеніченка. Але ніхто не відміняв дитячих програм, пізнавальних, культурно-освітніх і наукових. Телеканали, беручи на себе певні зобов'язання, їх просто ігнорують, відповідно - Національна рада сьогодні себе дискредитувала", - додав Мірошниченко.

"Я підготував звернення, депутатські запити і буду робити усе, принаймні, щоб у тій частині, яка йде за квотуванням Верховної Ради, повноваження членів Нацради припинити", - повідомив свободівець.

Нагадаємо, за словами нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон, українське законодавство слід звільнити від кальок з російської мови, тож з цього приводу вона має намір готувати відповідне законодавство.