"Наразі відомо, що 6 активістів-свободівців дістали серйозні тілесні ушкодження, народні депутати отримали численні забої, садна", - йдеться у повідомлені прес-служби партії "Свобода".

"Так, судмедекспертиза встановила, що керівник Шевченківської райорганізації Святослав Кутняк має глибокі садна на лівій скроні й верхній губі, пошкодження зв’язок правого колінного суглобу, пошкодження ротаторної манжети правого плечового суглоба", - додали у партії.

Один з свободівців змушений 5 днів лежати у лікарні.

"Михайло Кублій найближчі 5 днів проведе на лікарняному ліжку, у нього зламаний ніс. Це наслідок озвірілих "беркутівців". Один із працівників спецпідрозділу міліції тримав свободівця, а інший бив коліном у голову", - запевняють у "Свободі".

Націоналісти переконують, що дії бійців були неадекватні і звірські.

"По-звірячому також вчинили з Олександром Шумовим, міліціянти кинули йому на ноги двері. Михайло Ковальчук має гематому лівої сторони голови, численні садна на обличчі та лівій руці. У Сергія Бойка розбите обличчя й опіки шкіри від сльозогінного газу. У Миколи Мельника розбитий ніс і потилиця, травмована ліва стопа", - йдеться у повідомленні.

"Також травму ноги має народний депутат Леонтій Мартинюк, чисельні садна та забої ребер - у депутатів-свободівців Юрія Сиротюка, Олега Гелевея, Андрія Міщенка", - додали у прес-службі.

Як запевняють у "Свободі", Міщенка разом із іншими активістами понад 1,5 години протримали в автозаку. Протягом усього цього часу міліціянти стверджували, що жодних затриманих у них немає.

"Лише після втручання заступника глави Верховної Ради Руслана Кошулинського мене перевели з автозаку до райвідділку. Міліціянти навіть відмовлялися складати протокол про моє затримання. Однак, щоби зафіксувати правопорушення, я наполіг на фіксації цього факту", - розповів Міщенко.

Депутат склав заяву про злочини "Беркута" проти нього. Однак у порушення статті 214 Кримінального кодексу ця заява більше доби не зафіксована.

Нагадаємо, вчора приблизно 100 активістів вступили у конфлікт з представниками компанії, яка здійснює реконструкцію Гостинного двору під торгово-офісний центр.

У ситуацію втрутилися бійці "Беркуту", які жорстоко побили кількох активістів та народних депутатів від опозиційних партій.

Сімох активістів "Гостинної республіки", які чергували у Гостинному дворі, забрали до Подільського райвідділу міліції.

Олег Тягнибок хоче покарання для "Беркута" за бійку в Гостинному дворі.

Міністр МВС Віталій Захарченко відсторонив від посади командира столичного полку "Беркут" Володимира Александрова у зв’язку з інцидентом під Гостинним двором.

Сьогодні вхід до Гостинного двору продовжували охороняти беркутівці.