"Після того як 20 червня 2013 року Сенат ухвалив антиукраїнську, псевдоісторичну та шовіністичну постанову про події на Волині візит Президента Польщі до Луцька є небажаним та недоречним. Українське суспільство може сприйняти цю ініціятиву польського президента як провокацію", - заявив свободівець Анатолій Вітів, передає прес-служба "Свободи".

"Схоже, що Броніслав Коморовський хоче приїхати до Луцька аби символічно принизити українців, які боролися за незалежність на своїй власній землі, та показати їх "вбивцями". Переконаний, що після багатомісячного нагнітання антиукраїнської істерії польськими політиками Броніславу Коморовському нічого робити у Луцьку", - додав він.

Читайте також: Колесніченко представив книгу про українців, які рятували поляків від ОУН і УПА

На думку Вітіва, Коморовському доцільніше було б поїхати в українські села, які постраждали від нападів польських окупаційних загонів у роки Другої світової війни, та вибачитись за загарбницьку політику Речі Посполитої.

"Президент Польщі нарешті має публічно засудити звірства, вчинені поляками проти українців на Холмщині навесні 1944 року та під час операції "Вісла". Такий крок глави польської держави став би позитивним сигналом і допоміг налагодженню українсько-польського порозуміння. В іншому випадку Броніслав Коморовський – небажана персона в обласному центрі Волині", - підсумував свободівець.

Нагадаємо, у Польщі депутати направили на доопрацювання до законодавчого комітету проект резолюції щодо відзначення 70-ї річниці Волинський трагедії.