Про це йдеться на сайті НАТО.

За даними альянсу, фотографії з супутника можуть свідчити, що це такі ж танки, які застосовувала Росія під час дестабілізації в Криму.

"Ці танки не мають маркування і не виглядають так, як ті, що використовуються українськими військовими. Насправді, вони не мають маркування, але нагадують ті, що використовувалися російською стороною і були залучені під час дестабілізації в Криму", – йдеться у повідомленні.

"Ці зображення порушують важливі питання про роль Росії в сприянні нестабільності у східній Україні і причетності до пересування військової техніки з Росії до України", – заявляють у НАТО.

В альянсі вважають, що Росія має визнати свою причетність до дестабілізації ситуації в Криму і на сході України.

"Російські офіційні особи неодноразово вводили в оману і ухилялися від своєї ролі в конфліктах у Криму та на сході України. Оприлюднені дані мають на меті публічно визнати Росією свою відповідальність за такі дії", – наголошується в заяві.

Нагадаємо, за даними Держдепартаменту США, колона з трьох танків Т-64, кілька реактивних систем залпового вогню БМ-21 та інші військові транспортні засоби перетнули кордон України в районі міста Сніжне на Донеччині.