Про це йдеться у зверненні Кернеса у зв'язку з терактом, який стався 22 лютого.

Харків завжди був толерантним містом, у нас ніколи не було конфліктів на національному або міжконфесійному ґрунті. Ми завжди знаходили спільну мову один з одним. І те, що відбулося сьогодні, я впевнений, привнесено в Харків ззовні,
— наголосив мер.

Він підкреслив, що родичі загиблих завжди можуть розраховувати на допомогу влади Харкова.

Читайте також: Частину активістів у Харкові від вибуху врятував автомобіль

"Зараз у лікарнях міста лікарі борються за життя і здоров'я потерпілих під час цього теракту. Деякі з поранених - у дуже важкому стані. Але я впевнений, що наші лікарі зроблять все, що в їхніх силах, і навіть більше для порятунку наших земляків", — повідомив Кернес.

Він закликав городян "у ці важкі для міста дні утриматися від будь-яких радикальних дій у відповідь на вчинений проти мешканців Харкова теракт". "Я сподіваюся, що у правоохоронців вистачить сил і вміння знайти і передати в руки правосуддя винних у цьому вибуху", — зазначив голова Харкова.

Ті, хто за допомогою подібних акцій думають розхитати ситуацію в місті, я впевнений, свого не доб'ються. Харків був, є і буде невід'ємною частиною України. А акції "залякування" — такі, як сьогоднішній вибух — будуть тільки об'єднувати харків'ян навколо наших спільних цінностей: миру, єдиної країни і неприйняття тероризму,
— вважає Кернес.

Нагадаємо, 22 лютого у Харкові стався вибух на мітингу за єдність України. Станом на зараз відомо про двох загиблих та 11 поранених.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що у місті вже ввели найвищий рівень терористичної загрози і проводять антитерористичні заходи.