"Вони не зможуть скористатися даними Державного реєстру для складання списків виборців на відповідному, як вони називають, референдумі. Без бази даних Державного реєстру вони не зможуть скласти списки виборців, у всякому разі, це не будуть такі списки виборців, як цього вимагає закон", – розповів Андрій Магера в ефірі "5 каналу" про тимчасове блокування доступу до реєстру.

Представник ЦВК ще раз нагадав, що в Україні немає законодавчої бази для проведення місцевих референдумів.

На його думку, своє рішення про входження до складу Росії сьогоднішній кримський парламент приймав від безвиході.

Я вже не кажу про саме рішення Верховної Ради АР Крим, яке містить надзвичайно велику кількість помилок, що, на мою думку, свідчить про те, що саме рішення не планувалося завчасно, а було прийнято буквально в авральному порядку в останній момент. Наскільки я розумію, сьогоднішнє рішення було прийняте від безвиході кримської влади через те, що Україна проявила добру витримку, не піддавалася на провокації. І очевидно, щось пішло не за планами того, хто має намір посіяти смуту на території автономії, – вважає Магера.

Читайте також: Верховна Рада ініціюватиме розпуск кримського парламенту, — Турчинов

Нагадаємо, сьогодні з'явилось повідомлення, що 78 депутатів Верховної Ради Криму проголосували за рішення про приєднання АР Крим до Російської Федерації.

Згодом керівник фракції "Справедлива Росія" Сергій Миронов повідомив, що Держдума може розглянути наступного тижня законопроект про приєднання Криму до Росії.