Sony A7 II

Компанія Sony випустила повнокадровий бездзеркальний фотоапарат з передовою стабілізацією зображення. Новинка під назвою A7 II має рухому матрицю з 5-осьовим стабілізаторим, яка працює у всіх напрямках і ефективно усуває тряску при зйомці фото чи відео.

Ще одна особливість - система гібридного автофокусування зі 117 фазами і 25-ма точками контрастності.

Стандартно апарат оснащений КМОП-матрицею на 24,3 мегапікселі (35.8х23.9 мм) та фірмовим процесором Bionz X. Передбачена можливість записувати FullHD-відео, а також здійснювати серійну зйомку зі швидкістю 5 кадрів на секунду.

А ще новинка оснащена відеошукачем зі 100-процентним перекриттям кадру, 3-дюймовим поворотним дисплеєм, і модулями Wi-Fi та NFC. Заряду акумулятора вистачає на 350 фотографій.

Ціна Sony A7 II - $1600.

Розумний блокнот

Італійський виробник канцелярського приладдя Moleskine та компанія Adobe Systems представили програмне забезпечення для конвертування нарисів у векторні зображення.

Передусім, потрібно придбати один з нових "розумних" блокнотів Moleskine. Щоб перевести малюнок у цифровий формат, достатньо просто сфотографувати його на смартфон за допомогою фірмового додатку.

На сторінках розташовані спеціальні відмітки, які забезпечують точне розпізнавання ескізів. Отримане зображення можна буде опрацювати за допомогою інструментів Adobe Creative Cloud.

Ціна блокнота Moleskine з набором необхідних додатків - 33 долари.