Завдання флешмобу облитися крижаною водою, перерахувати кошти на благодійність, запостити відео у соціальній мережі і викликати трьох наступних учасників. У світі кошти від водяної акції збирають на дослідження захворювань, а в Україні на армію та онкохворих дітей.

Ідея обливатися крижаною водою і перераховувати гроші на благодійність належить американській компанії ALS. На початку серпня вони вирішили зібрати грошей на досліди захворювання аміотрофічного склерозу. І за кілька днів до веселого флешмобу Ice Bucket Challenge доєдналися тисячі людей серед них і світові зірки це Віл Сміт, Він Дізель, Андріано Челентано, Селена Гомез та Ештон Катчер.

До світового флешмобу приєдналася і Україна. Ініціатором став міжнародний фонд "Таблеточки". Учасники флешмобу перераховують по 100 гривень на спеціальний рахунок. Гроші йдуть онкохворим діткам. Аби акція розповсюдилася, кожен учасник флешмобу називає трьох претендентів.

А ось у Львові флешмоб вирішили переформатувати і запропонувати ще одну версію обливання. Ідею у соціальній мережі розповсюдив ведучий однієї з західноукраїнської радіостанції Андрій Чемес. Журналіст запропонував завдяки Ice Bucket Challenge збирати гроші і на українську армію.

Втім ідея прижилася, тож тепер в Україні збирають гроші і для військових, і для онкохворих дітей. У своєму крижаному обливанні Андрій викликав отця Степана Суса капелана гарнізонного храму Петра і Павла. Своєю чергою отець запропонував намочити голову міському голові Львова.

Міський голова виклик отця Степана прийняв. До обливання крижаною водою залучив і всіх старших синів.

Умови акції дуже прості, якщо вас долучили до флешмобу, ви змушені на камеру облитися крижаною водою і перерахувати кошти на українську армію або онкохворих дітей в розмірі 100 гривень. Якщо водяні процедури вам не до снаги, тоді на рахунок потрібно кинути 1000 гривень. На виклик потрібно відреагувати впродовж 24 годин.

Телеканал 24 долучається до цього благодійного флеш-мобу. Виклик кинуто прес-секретарю Президента України Святославу Цеголку, шоу-мену Савіку Шустеру та речнику РНБО Андрію Лисенку.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий на День Незалежності разом зі своїми чотирма синами взяв участь у міжнародному флешмобі Ice Bucket Challenge.