Як повідомляє “Інтерфакс - Україна”, Теміргалієв пояснив, що "група людей, яка намагалася проїхати до Криму, називаючись місією ОБСЄ, складалася переважно з представників країн НАТО".

"У ній були виключно військові радники країн НАТО. Військові радники нам тут не потрібні, а ми готові прийняти міжнародних спостерігачів які чесно виконуватимуть свою роботу", - сказав він.

"Ми відкриті для міжнародних спостерігачів, але тільки для справжніх спостерігачів, що не провокації їдуть до нас влаштовувати, а стежити за чистотою референдуму. Щодо місії ОБСЄ, то ми готові її прийняти, якщо вона буде мати відповідний мандат і підтверджуючі документи", - сказав віце-прем’єр.

Читайте також: На президентські вибори в Україну приїде рекордна кількість спостерігачів ОБСЄ

"На нас регулярно виходять різні люди, які представляються міжнародними спостерігачами від різних організацій. Однак ми розуміємо, що під цією вивіскою часто ховаються провокатори. Тому ми дуже уважно стежимо за тим, хто саме до нас хоче приїхати, уважно дивимося на прізвища, чи немає їх серед потенційних провокаторів", - наголосив Теміргалієв.

Нагадаємо, чергова спроба спостерігачів ОБСЄ потрапити на півострів Крим завершилась невдачею. 8 березня з боку блокпоста на в'їзді на півострів Крим пролунали три попереджувальні постріли, які зупинили делегацію ОБСЄ.