Про це Президент України Петро Порошенко повідомив у Черкасах, де він перебуває з робочою поїздкою, інформує прес-служба Глави держави.

За моїм наполяганням "Фотоприлад" було включено до державного оборонного замовлення на 2015 рік. Це означає, що ми будемо займатися тим, щоб це підприємство діяло,
— зазначив Порошенко під час огляду заводу в Черкасах.

За словами Президента, це підприємство може виготовляти прилади нічного бачення і тепловізори, які за характеристиками не гірші від закордонних, але коштують значно дешевше.

Він висловив переконання, що немає необхідності купувати високоточне оптичне обладнання за кордоном, оскільки українські підприємства здатні забезпечити його виробництво.

Читайте також: Полторак розпорядився пришвидшити забезпечення армії новою зброєю

Водночас генеральний директор — головний конструктор “Фотоприладу” Валентин Гордієнко зазначив, що державне замовлення дозволить завантажити потужності заводу, оскільки раніше були розірвані контракти з Росією.

Президент і директор заводу обговорили питання виготовлення необхідного оптичного обладнання й прицілів для потреб військовослужбовців у зоні проведення Антитерористичної операції. Директор ознайомив Президента з виробничими потужностями та продукцією заводу. Зокрема, Главі держави було продемонстровано приціл для танків "Булат" і "Оплот", прицільні комплекси для вертольотів, приціли для зброї та об'єктиви.

Читайте також: “Укроборонпром” знайшов заміну Росії для співпраці

Зазначимо, Черкаський науково-виробничий комплекс “Фотоприлад” заснований в 1962 році. На підприємстві працює 850 працівників.