"Назар Сарабун попав під підозру правоохоронців, тому що вдень сперечався з комуністами біля їхнього агітаційного намету в центрі міста, а в відділку міліції мені пояснили, що він підозрюється у нападі на офіс КПУ в Тернополі. Мені відмовили в доступі до Назара, черговий не пропускав адвоката впродовж 30 хв", - написав на своїй сторінці Facebook депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна з посиланням на слова голови обласної організації Василя Лабайчука.

Він додав, що після перебування в одному із райвідділів міліції міста Сарабуна доправили до суду, а порозмовлявши з суддею, "тризубівця" відпустили. На 11:00 23 липня призначили судове засідання у Тернопільському райсуді.

"Цей інцидент черговий раз доводить, що в державі, в якій діє режим внутрішньої окупації, так звані "правоохоронні органи" залишаються репресивним апаратом, який захищає бандитів і переслідує громадян, котрі стають на захист прав власної нації, ведуть боротьбу за її державність і протидіють відверто ворожим силам", - пишуть у заяві на своєму сайті "тризубівці".