"Звинувачення затриманому Джохару Царнаєву ще не висунули", - повідомляє телеканал CNN. Однак, з джерел у правоохоронних органах США йому стало відомо, що найближчим часом затриманого за підозрою в організації бостонського теракту звинуватять у тероризмі.

Відповідно до законів штату Массачусетс, важкі звинувачення в тероризмі не передбачають покарання у вигляді смертної кари. Однак не виключено, що звинувачення можуть висунути на федеральному рівні.

"В такому випадку Царнаєва можуть засудити до смертної кари", - зауважив кореспондент CNN.

Нагадаємо, затриманий Джохар Царнаєв, якого підозрюють в організації теракту під час міжнародного марафону в Бостоні, перебуває у важкому стані. Його поранили під час спецоперації затримання терористів.

Вчора дядько підозрюваних у бостонському теракті Руслан Царни дав коментар американському телебаченню, заперечивши релігійні мотиви здійснення теракту. Він наголосив, що Царнаєви могли влаштувати теракт через те, що були невдахами.

Як відомо, 15 квітня під час Бостонського марафону у США прогриміли два потужні вибухи, внаслідок яких загинули три особи (серед них 8-річний хлопчик) та постраждали 183 людини. Участь у марафоні брали 6 українців, з них ніхто не загинув.