“За дорученням Президента України проведено підготовчі заходи з організації пропуску через державний кордон гуманітарного вантажу з Російської Федерації. Сьогодні станом на 09:00 роботи з оформлення гуманітарного вантажу не проводились в зв’язку з непогодженням представниками Червоного Хреста гарантій безпеки руху колони з боку терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”, - сказав сьогодні на брифінгу речник Інфоцентру РНБО Андрій Лисенко.

Наразі до Луганська направлено передову групу співробітників Комітету Червоного Хреста для оцінки ситуації та організації відправлення і доставки гуманітарного вантажу. Сьогодні група з трьох осіб планує прибути в Україну з Донецька Ростовської області РФ через пункти пропуску “Донецьк – Ізварино”.

Як відомо, конвой російської "гуманітарки" із десятками авто продовжує очікувати на перевірку біля кордону України. Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Лоран Корба уже в Москві й має намір обговорити з офіційними особами спосіб надання гуманітарної допомоги мешканцям Східної України.