В районі н.п.Первомайськ іде зосередження нової ударної тактичної групи противника. Ця група складається з декількох ротних тактичних груп російських військ (головним чином зі складу мотострілкових бригад ПВО, і принаймні одна з них — зведена група російських ВДВ) і формувань "народного ополчення" Мозгового, до складу якого увійшло чимало бойовиків зі складу колишнього угруповання Безлера і Макіївського загону "ополчення",
— написав Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, зі складу т.зв. "казачих формувань" Козіцина виділена ударна бронегруппа, у складі якої — до 20 танків і до 20 одиниць іншої бронетехніки. Підтримувати дії цієї групи передбачається силами зведеного артдивізіону (до 10 од. ствольної артилерії і батарея - 8 установок - РСЗВ).

Також зафіксовано перекидання противником артилерії в район н.п. Ясинувата. "Ідентифіковані 2 мінометних батареї та зведена артилерійська група (до 6 знарядь ствольної артилерії і 4 установки РСЗВ). Артилерія працює по позиціях українських військ і по цивільних об'єктах у районі н.п .Авдіївка", — зазначив Тимчук.

Крім того, артгрупа російсько-терористичних військ ("КамАЗи" з гаубицями на причепі) розділилася і частково проїхала в Макіївку, частково — в Петровський район Донецька.

В бандформуваннях "ДНР" організована централізована підготовка коректувальників і навідників артилерії. Підготовку проводять кадрові офіцери армії РФ. Крім того, в "ДНР" прийнято рішення "різко підвищити рівень мобільності частин і підрозділів", для чого передбачаються "реквізиції приватного автотранспорту" і "розподіл транспортного фонду держпідприємств",
— додав координатор "ІС".

Зазначимо, впродовж минулої доби російсько-терористичні війська понад 50 разів обстріляли позиції українських військових. Наші воїни знищили один із підрозділів реактивного дивізіону військ РФ.