"Ми відступати не будемо, а вони - дочекаймося п'ятниці. Ми йти зі своїх кордонів, на яких ми стояли, не будемо. А з приводу деяких населених пунктів (де можливий відвід військ) - там йдуть важкі переговори, важкі узгодження. Подивимося, як це все вирішиться ", - сказав Плотницький виданню РИА Новости.

Читайте також: Частина російських військ залишила Україну, замість них зайшли інші, – РНБО

"Ми стоїмо на своїх позиціях. Те, що ми встигли звільнити - на тих кордонах ми перебуваємо згідно з цими домовленостями", - додав терорист.

Як відомо, 19 вересня Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську узгодила Меморандум, згідно з яким обидві сторони повинні відвести засоби ураження калібром понад 100 мм від лінії зіткнення на відстань не менше 15 км. Документ підписали і представники терористичних організацій Олександр Захарченко ("ДНР") та Ігор Плотницький ("ЛНР").

Нагадаємо, 22 вересня в РНБО повідомили, що українські військові готують майданчики для відводу важкої техніки та очікують аналогічних дій від бойовиків.

За словами Андрія Лисенка, керівництво так званих "ДНР" і "ЛНР" почало виконувати умови "мирного плану", але ще 100% до цього не приступило.