Про це у Facebook повідомив координатор “Інформаційного опору”, народний депутат Дмитро Тимчук.

На ділянці Новоолександрівка - Калинове противник так і не зміг утриматися на проміжних позиціях і відійшов. У районі Світлодарськ - Луганське терористи також відійшли на вихідні рубежі. Єдиний напрям, де вони проявляли активність в цьому районі - н.п. Вуглегірськ – Булавінське,
— зазначив Тимчук.

Крім того, після невдалих спроб наступу в районі Станиці Луганської і Щастя російсько-терористичні війська розпочали масштабне перегрупування своїх підрозділів на півночі і сході від Луганська (починаючи від Миколаївки) з метою посилити свої ударні групи, які оперують на північ і схід від населеного пункту Металіст. "Відзначається перекидання додатково до тих сил і засобів, які тут були зосереджені раніше, як мінімум 6 ББМ і 3 танків, а також підтягування в район на схід від міста реактивної артилерії (до 6 установок РСЗВ)", — зазначив експерт.

Читайте також: Вуглегірськ не здають, у місто прибуло підкріплення, — Мочанов

За словами нардепа, в районі Маріуполя противник веде активні обстріли передових позицій українських військ (Павлопіль, Талаківка, Сартана, східні передмістя Маріуполя). Обстріли ведуться в основному зі ствольної артилерії і мінометів, рідше включаються РСЗВ. Боєприпаси для своєї артилерії терористи доставляють автотранспортом безпосередньо через кордон з території Росії. Паралельно за рахунок поставок з РФ створюються запаси боєприпасів в Новоазовську.

Нагадаємо, за уточненою інформацією прес-центру АТО, за 29 січня знищено 22 бойовиків, за 28 січня —73.