Усі зразки сучасної зброї - це не міфічні двостволки та іржаві “калаші”, якими нібито воюють сепаратисти на Сході. Це - нові та сучасні розробки російського ВПК, якими Кремль щедро постачає терористів в Україні.

Терористи мають новітню зброю, про яку ЗСУ можуть тільки мріяти

Після того, як сили АТО вибили зі Слов'янська терористів - у місті знайшли десятки видів озброєння, про яке українська армія могла тільки мріяти. Це - сучасні реактивні протитанкові керовані ракети, ручні гранатомети, вогнемети та переносні зенітно-ракетні комплекси.

Читайте також: В артемівському ТЦ знайдено склад боєприпасів, які покинули терористи

Для прикладу, в зоні АТО дедалі частіше виявляють автомати Калашникова сотої серії. Ці "калаші" вперше "засвітилися" під час анексії Криму. "Сотками" озброєні банди "казаків" та "кадировці". Українська армія має на озброєнні лише АК-74.

Те саме - новітні снайперські гвинтівки російського виробництва ВССК "Вихлоп". Куля калібру 12,7 міліметра наскрізь пробиває бійця в бронежилеті 5 класу захисту. “Вихлоп” також вкрай ефективний проти легкоброньованої техніки. Кілька цих ВССК та кілька сотень спеціальних патронів до них, які виробляє теж винятково Росія, знайшли бійці нацгвардії на залишених терористами позиціях.

Читайте також: У Києві показали російську зброю, яку використовують терористи на Сході

Що ж стосується і ПТРК "Корнет", то українська армія взагалі не має цього комплексу на озброєнні, адже з 2011 року використовує власний аналог "Стугна - П". "Корнет" з усіх країн пострадянського простору мають лише Росія та Азербайджан. 3 вантажівки такого "добра" виявили українські війська у звільненому Слов'янську та Артемівську. Терористи кинули цю зброю під час втечі.

Армія неодноразово знищувала російську важку техніку, яку мали терористи

Тема важкої техніки і її російське походження вже ні для кого не секрет. Українська армія неодноразово знищувала російські Т-64, БТР та реактивні системи залпового вогню “Град”, якими терористи атакували українських бійців та мирне населення. В знищених машинах знаходили інструкції російською мовою, а приписні документи чітко свідчили - бойові машини приїхали з Чечні та інших російських областей.

Бойовикам пообіцяли нове постачання зброї з Росії

Між тим терористи, які відступили зі Слов’янська та Артемівська до Донецька та Луганська, очікують на нові поставки з Кремля. Нові "Фаготи" та "Ігли" обіцяв бойовикам політолог Сергій Кургінян - росіянин та активний прихильник терористів.

Росія постійно відхрещується від поставок зброї терористам

Офіційний Кремль послідовно заперечує усі закиди щодо постачання зброї терористам. Раніше Путін заявляв, що бойовики, яких він називає "ополченцями", воюють проти української армії винятково зброєю, знайденою в розграбованих арсеналах на Сході. Звідки ж на ній російське маркування - питання риторичне.