Одіозність кандидатів зашкалює, тому ми вирішили спробувати продемонструвати "подвиги" й "заслуги" цих семи персон, які прагнуть стати ватажками терористичних "республік".


"ЛНР"

Чинний ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький


kp.ru

Призначений зовсім нещодавно. Що цікаво, цей чоловік, луганчанин і батько двох дітей, який розкидувався словами про фашизм і нацизм у лавах української армії, сам же заявив, буцімто вірить у перемогу "любові" у війні на Донбасі й регулярно посилався на свою віру в Христа. Попри яскраві факти жорстоких розправ терористів над полоненими, він заявляв, нібито терористи "усім все прощають".

До речі, Плотницький відверто бреше, коли запевняє, буцімто терористи "ЛНР" знаходять джерела для виплати пенсій, дитячих виплат і допомоги інвалідам, та ще й обіцяє утримувати біженців. Адже жодних виплат на території, підконтрольній "ЛНР" наразі не здійснюється, про що також свідчать місцеві мешканці та їхні неодноразові звернення й навіть мітинги з цього приводу. Плотницький обіцяє "розквіт" Луганщини і світле майбутнє, тоді як поки що тривають мародерство, обстріли та грабежі.


Екс-постачальник "тітушок" Олег Акімов


paralel-media.com.ua

33-річний регіонал, екс-лідер "Молодих регіонів", сьогодні ще й володар "почесного" звання керівника "Федерації профспілок "ЛНР", Акімов також вирішив поборотися за пост ватажка терористів.

Свого часу Акімов очолював облорганізацію "Спорт для всіх", учасники якої під час Євромайдану стали активними "антимайданівцями" і "тітушками", їх навіть помітили у лавах так званої "Луганської гвардії" (проросійська войовнича молодіжна організація). А усі інтерв'ю Акімова яскраво демонструють його ненависть до всього українського.

Що цікаво, в "ЛНР" він займався реєстрацією приватного бізнесу, тільки от довірили йому хіба що папірці, а до грошей терориста не допустили. Не довіряють, вочевидь.


"Антимайданівка-ополченка" Лариса Айрапетян

Сьогоднішній "міністр охорони здоров’я "ЛНР" Айрапетян у минулому — тотальна "антимайданівка", а згодом ще й "ополченка", яка "самовіддано" лікувала терористів батальйону "Зоря" (була там головним лікарем).

Ще кілька років тому лікар-акушер обласної лікарні й подумати не могла, що балотуватиметься у ватажки терористів. Часи змінюються.

Уже на посту "міністра" регулярно бідкалася за відсутність ліків і погану медицину і заявляла про буцімто шалені жертви серед мирного населення від рук "хунти" і "каратєлєй".


Від українофоба у ватажки "ЛНР" — Віктор Пеннер


vostok.dozor.com.ua

Луганський менеджер Пеннер й собі захотів стати ватажком терористів. Проте, шансів у нього, вочевидь, мало. Не надто запам'ятався він своїми "ополченськими" справами під час окупації Донбасу. Проте у "передвиборчих" обіцянках" уже встиг розповісти байки про "квітучу "ЛНР" і соціально-економічне відродження самопроголошеної "республіки".

До речі, це не перша спроба пана Пеннера потрапити до влади: ще у 2010 він брав участь у виборах кандидатів до облради за списком партії "Нова політика", яку очолює відомий українофоб Семиноженко. Ця партія, до слова, намагалася пролізти й до нової Верховної Ради, тільки отримала підтримку лише у 0,12% виборців.


"ДНР"

Фаворит донецьких терористів — Олександр Захарченко


ria.ru

Більшість донецьких сепаратистів і терористів, ймовірно, хочуть бачити своїм новим ватажком одного із чинних лідерів — так званого "прем'єр-міністра "ДНР" Захарченка. Ще б пак, він і "ополченців" похвалить, і з Кобзоном заспіває, і людям "поможе", і київську "хунту" посварить, а більше того — "майор", і чин цей отримав від самого Стрєлкова-"Гіркіна". Одним словом — справжній "лідер ополчення".

А сепаратистське "майбутнє" екс-власника незаконних копанок Захарченка розпочалося ще у квітні, коли він, як глава донецького "Оплоту", привів до Донецкої міськради озброєних "камуфляжних" молодиків. Потім Захарченко потрапив під "опуку" самого Бородая, а у серпні така халепа — замах! Куля влучила у лобове скло його авта, поранивши водія, сам "відважний ополченець" утік.

Відомий Захарченко й своєю невизначеністю: то він подає у відставку з "прем'єра", то він передумує, то божиться, що ніхто не отримує військової техніки із Росії, то терористи дотримуються перемир'я, то, навпаки, атакують.


З банкірів у ватажки бойовиків — Олександр Кофман


ria.ru

Донецьких терористів вирішив очолити перший заступник "глави парламенту" так званої "Новоросії" Олександр Кофман. Це саме той чолов'яга, який свою "кар'єру" намагався розпочати із інтелектуальних ігор, стоматології й роботи в одному з банків. Але так сталося, що у 2014 йому захотілося очолити секретаріат координаційної ради так званого руху "Юго-Восток" і... пішло-поїхало: згодом став "депутатом" у "Новоросії", а потім його до повного щастя ще й обрали заступником голови парламенту тієї ж невизнаної "Новоросії".

Кофман мріє про "могутню і квітучу" Новоросію і багато "республік" у ній. А ще "погрожує" безмежною "гуманітаркою" для визволених українською армією регіонів. На вибори йде зі страшним гаслом "Допомагати й розширюватися".

Після арешту Губарєва Кофман відповідає за касу донецьких терористів.


"Беркутівець" Юрій Сивоконенко

Попри те, що раніше Сивоконенко навчав "беркутівців" рукопашному бою, сьогодні він — директор дитячо-юнацької спортивної школи "Динамо". Як і пан Путін — майстер спорту (СРСР) із дзюдо. "Беркут" Сивоконенка не забув: взяв та й висунув (Союз ветеранів Донбасу "Беркут" —"24") у кандидати на ватажки терористів.

У сепаратисти Сивоконенко записався не сьогодні й не учора, він — активний учасник і один із основних спікерів весняних мітингів у Донецьку. Сьогодні він обіцяє "мир і добробут" і світлий шлях "ДНР" у Митний союз.


Підготувала Ірина Вовк