Електромобіль надзвичайно популярний у Південній Каліфорнії. Наразі компанія випустила лише 1000 таких автівок, проте замовлень набагато більше. Це якраз один з тих електромобілів, на яких дійсно хочеться їздити. Поєднання інноваційних технологій та вишуканого дизайну зробило це авто зразком досконалості. Втім, за таку розкіш доведеться викласти близько 100 тисяч доларів.

“Як мінімум раз на день мене хтось зупинить та почне милуватися моїм авто. Один раз стався кумедний випадок. Мене зупинив поліцейський, я думав, це за перевищення швидкості, а він просто хотів поглянути, що це за чудо. Тут у Південній Каліфорнії, це авто значно популярніше, ніж скажімо, Lamborghini чи Ferrari, і звісно, екологія від цього тільки виграє”, - каже власник Tesla Roadster Джейсон Калаканіс.

Акумулятор у Tesla Roadster незвичайний. У ньому 6831 літієва батарейка. Схожі використовують у мобільних телефонах та ноутбуках. Загальна вага акумулятора - 454 кілограми. Виробники зазначають: для них Південна Каліфорнія - справжній рай для продажу. Адже тут живуть дуже прогресивні люди.

“Тут найкращі умови для продажу авто. Наші клієнти - дуже просунуті люди, вони дбають про екологію. Звісно, дизайнерська складова для них дуже важлива, тому Tesla Roadster є ідеальним варіантом”, - вважає менеджер з виробництва Джеремі Снайдер.

Для того, щоб зарядити авто, вам потрібна звичайна розетка. Після 4-годинної зарядки автомобіль може проїхати 350 кілометрів. Його максимальна швидкість - 210 км/год. Наразі Tesla Motors не намагається заробити великі гроші на своєму авто. Це лише перші кроки. Однак, у компанії переконані - майбутнє за електромобілями, а тому важливо розвивати початкову базу.