“Очевидно, що справу трирічної давності було використано як привід для провокацій. Викликає подив, чому ті, хто підтримують європейські цінності та європейський вибір України, стають на бік терористів. Тероризм - надзвичайно небезпечне явище в сучасному світі. У США, Європі, на Близькому Сході, в Росії від рук терористів загинули сотні тисяч людей. Партія регіонів засуджує будь-які терористичні дії або підготовку до них!”, - йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Партії регіонів.

Читайте також: Прокуратура пояснила, в чому полягає тероризм “васильківських терористів”

“Виявляється, представники ВО “Свобода” дотримуються іншої точки зору. Саме вони влаштували силову провокацію перед будівлею суду - були заблоковані автобуси зі співробітниками правоохоронних органів, в міліцію полетіли каміння”, - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Після винесення вироку розпочалися сутички активістів із "Беркутом". Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали і протестувальники, і журналісти.

5 активістів потрапили до лікарні після сутичок з "беркутівцями". Серед них був і екс-міністр Юрій Луценко, якому розбили голову, після чого відвезли до лікарні "Борис".

У МВС стверджують, що під Києво-Святошинським судом постраждали 17 “беркутівців”.