"Боротьба з нелегальною зайнятістю і зарплатами в конвертах самими тільки адміністративними заходами неефективна", — заявив він, коментуючи результати дослідження Світового банку щодо тіньової зайнятості, згідно з якими майже 5 мільйонів працездатних українців працюють без офіційного оформлення трудових відносин, що ставить Україну на одне з перших місць у світі за обсягами тіньової економіки.

Політик зазначив, що для підвищення рівня легальної зайнятості потрібно застосовувати економічні стимули і вдосконалити законодавство.

"Більшість порушень у сфері трудових відносин пояснюються надмірно складними процедурами найму та звільнення, передбаченими чинним Кодексом законів про працю, який був прийнятий ще в радянські часи і сьогодні застарів. Від цього страждають і працівники, які залишаються без майбутньої пенсії, без лікарняних та відпускних, і держава, яка недоотримує значні надходження", — сказав Тігіпко.

"Ми повинні узаконити тимчасову зайнятість у сільському господарстві і будівництві та лібералізувати ринок праці. Тільки так ми зможемо захистити працівників і підвищити відповідальність роботодавців", — наголосив Тігіпко.