До чорнобильців вийшов соціальний віце-прем’єр Сергій Тігіпко. Його обіцянки на чверть збільшити пенсії - мітингувальників не задовольнили.

“Я готовий розбиратися з людьми щодо їхніх конкретних випадків і по системі. Як можна домовитися на мітингу? Люди прийшли, кричать, люди обурені. Щодо судових рішень - сьогодні не закладено ні копійки в бюджет. Більше тисячі людей мають рішення судів щодо виплати більше 10 тис. грн. Плюс є випадки, коли з 1996 року нараховувалась компенсація по 1 млн. 600 грн. Цього не закладено у бюджеті. Ось цю проблему будемо вирішувати”, - заявив віце-прем’єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Вимоги чорнобильців - незмінні. Уряд має відкликати свій законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень. Цей документ позбавляє пільг чорнобильців та ще 16 категорій громадян.

“У нас абсолютно ясні вимоги. Є чинне законодавство України, наш чорнобильський закон, виписані положення, не сьогодні, не вчора. Жодної коми ми не просимо туди додавати”, - такі вимоги чорнобильців.

А також: “Виконання судових рішень та чорнобильського закону в повному об'ємі”.

Шість делегатів - на перемовинах з урядовцями у Кабміні. Нагадаємо, напередодні чорнобильці розпочали безстрокову акцію протесту під стінами Верховної Ради проти скасування пільг. Мітингувальники зламали огорожу довкола будівлі парламенту й хотіли прорватися всередину.

Правоохоронці змогли стримати натиск. Аби ситуація не повторилась - будинок уряду охороняють з півтори сотні правоохоронців.