За словами адвоката, Тимошенко не потрібна юридична реабілітація, щоб балотуватися.

"Не треба нам говорити про юридичну реабілітації. Це не пов'язані речі. Стаття 103 Конституції чітко встановлює критерії для осіб, які мають право балотуватися і бути обраними президентом, їх всього п'ять: громадянство України, вік від 35 років, десять років проживання в Україні, володіння державною мовою та право голосу. Усім цим критеріям Тимошенко відповідає", - пояснив юрист.

Читайте також: Будь-який опозиціонер переміг би Януковича на виборах, крім Тягнибока, - опитування

За словами Власенка, Конституція дає право Тимошенко балотуватися, навіть якщо її не реабілітують.

"Конституція ні в чому її не обмежує, навіть якщо не буде вирішено питання реабілітації. Так, в Україні діє пункт 4 статті 9 закону про вибори президента, який додатково, антиконституційно додає підпункт про те, що особи, які мають непогашену судимість, не мають права балотуватися. І дехто нам розповідає, що тут правова колізія. Моє розуміння таке: не буває колізії у нормативно-правових актах різної юридичної сили. У разі невідповідності закону Конституції - закон не застосовується, а діє Конституція", - наголосив захисник екс-прем’єра.

На питання, чи хоче Тимошенко бути президентом, Власенко не вагаючись сказав: "Звичайно, хоче. І буде".

Нагадаємо, Юлія Тимошенко офіційно погодилась на лікування у Німеччині, яке запропонували їй члени моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Олександр Кваснєвський.

Віктор Янукович запевнив, що найближчим часом будуть відомі конкретні способи для виходу із ситуації, що склалась навколо екс-прем’єр-міністра.

Вищий спеціалізований суд України повернув Юлії Тимошенко її заяву про перегляд вироку у газовій справі.