Про це йдеться у акті відмови, складеному працівниками Качанівської колонії під час спроби обстеження Тимошенко, повідомляє Державна пенітенціарна служба.

Так, 12 березня Тимошенко відмовилась від медогляду, зокрема від вимірювання температури та артеріального тиску, повідомляють у відомстві.

"Також вона категорично відмовилася від запропонованої німецькими та українськими лікарями програми подальшого консервативного і реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін)", – зазначили в пенітенціарній службі.

Як відомо, захисник Тимошенко Сергій Власенко розповів, що німецькі лікарі визнали екс-прем'єра непрацездатною та порекомендували лікування у стаціонарі.

"Запропоновані процедури діагностики і названі терапевтичні заходи повинні виконуватися лише за умов лікування в стаціонарі, в придатній для цього спеціалізованій клініці. Пацієнтку не можна було б лікувати навіть в німецькій в’язничній установі. Причини цього полягають в комплексності необхідних заходів", - каже захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Державна пенітенціарна служба, у свою чергу, заявила, що для лікування Тимошенко створені всі умови в медичній частині Качанівської колонії.