"Я сподіваюся, що після 17-ї години я отримаю відповідь від керівництва слідчого ізолятора. Я попередив їх, що відповідно до закону, сьогодні не Генеральна прокуратура, не суд, а саме слідчий ізолятор, пенітенціарна система несуть відповідальність за здоров’я, безпеку Юлії Володимирівни... З медичної точки зору ми вважаємо, порадившись з фахівцями, треба провести обстеження детальне з використанням певного медичного обладнання, встановити діагнози, призначити ефективне лікування", — сказав адвокат.

Крім того, Сергій Сас зауважив, що сьогодні керівництво СІЗО підтвердило вчорашню інформацію омбудсмена Ніни Карпачової про те, що Юлія Тимошенко практично не встає з ліжка.

"Ми вимагаємо, щоб допомога була надана моїй підзахисній, нашому лідеру, в рамках спеціалізованого лікувального закладу, яким може бути державний інститут нейрохірургії", — сказав Сергій Сас.

Нагадаємо, 21 листопада Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова, яка без попередження приїхала до Лук’янівського СІЗО відвідати екс-прем`єр-міністра Юлію Тимошенко, назвала її стан украй тяжким.

Сьогодні, 22 листопада, Президент України Віктор Янукович заявив, що Юлії Тимошенко нададуть необхідну медичну допомогу за межами СІЗО.