"Державна пенітенціарна служба повідомляє, що вчора засудженій було вручено запрошення на участь у судовому засіданні з використанням відеоконференцзв'язку. Засуджена ознайомилася зі змістом запрошення та зазначила, що не буде брати участь у судовому засіданні, посилаючись на те, що вона начебто не встигає до нього підготуватися", – йдеться у повідомленні пенітенціарної служби.

Тюремники додають, що у своїй заяві Тимошенко вказала, що вимагає від суду перенести допит свідка за її участі на 2 чи 3 тижні.

Як відомо, сьогодні о 14 годині Печерський райсуд у режимі відеоконференції повинен був провести слідчі дії щодо Юлію Тимошенко у справі Щербаня.

Тимошенко мали допитати ще вчора, однак вона була не готова, бо їй запізно повідомили.

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.