"Зазвичай на новорічні свята підбивають підсумки, складають плани на майбутнє та загадують бажання. Якщо про підсумки, то не можна не говорити про невдачі. Непідписання Угоди про Асоціацію з ЄС є провалом року, гальмом на шляху приєднання України до європейської родини. Але я вірю, що ця одвічна мрія мільйонів українців дуже скоро здійсниться, як і мрія про демократичну владу з людяним обличчям та моральними вчинками", - передає слова Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

Юлія Тимошенко назвала здобутком року та останнього десятиліття Євромайдан, який "повернув українцям віру у власні сили, об'єднав гідних та патріотичних людей, які захищають майбутнє своїх дітей та власної країни, зробив Україну впізнаваною, а українців - нацією, якою захоплюються в світі".

Засуджена екс-прем'єр висловила також бажання відсвяткувати Новий рік з людьми, які боронять незалежність та захищають демократію і європейські цінності на мирних барикадах Євромайдану.

"Хочу побажати, щоб новий рік приніс не лише випробування, а й багаточисельні перемоги. Тому прошу всіх вас, мої рідні, розпочинати новий 2014 рік тільки з вірою, з розумінням того, що він буде переможним! Україна і українці заслуговують на кращу долю і в наступному році всім нам обов‘язково пощастить. Знаю, що 2014 рік стане роком початку очищення країни від диктатури та свавільної влади, стане роком вільних українців!", - йдеться у зверненні Тимошенко.