"Юлія Володимирівна неодноразово, в тому числі і публічно, заявляла, що готова підтримати будь-які рекомендації місії Кокса-Кваснєвського, як єдиної уповноваженої Євросоюзом інституції для моніторингу виконання критеріїв подолання вибіркового правосуддя у справі Тимошенко. Тому Юлія Володимирівна готова прийняти будь-яку пропозицію місії Європарламенту", - заявив Сергій Власенко у Харкові під час спілкування з журналістами.

Захисник екс-прем'єра уточнив, що це не виключає помилування Юлії Тимошенко. Це питання, як зрозумів Сергій Власенко, ніхто не знімав.

Читайте також: Юля поїде на лікування за кордон з мамою, – тітка Тимошенко

Захисник Тимошенко також натякнув, що скептично ставиться до можливого доопрацювання законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном авторства народного депутата Анжеліки Лабунської, оскільки часу на вирішення "питання Тимошенко", оскільки часу до саміту у Вільнюсі залишилось вкрай мало.

Нагадаємо, на думку спостерігачів від Європарламенту Олександра Кваснєвського та Пета Кокса, найоптимальнішим для досягнення згоди в питанні лікування засуджених за кордоном є законопроект позафракційного нардепа Анжеліки Лабунської.