Про це у Європарламенті заявила Євгенія Тимошенко.

"Головний меседж – заявляти вже зараз, що ці вибори нелегітимні. Після виборів буде пізно. Уже зараз потрібно констатувати той факт, що демократичні сили не зможуть побороти фальсифікацію, яка відбувається на всіх рівнях", - сказала Євгенія.

Заявляти вже зараз, що ці вибори нелегітимні, після виборів буде пізно

Тимошенко сподівається, що спостерігачі встигнуть зробити висновки до виборів про те, що вони не справедливі й не чесні.

Заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря повідомив, що під час перебування у Брюсселі вони збираються зустрітися з лідерами найбільших політичних груп, зокрема, прогресивних соціалістів, зеленими й лібералами.

Немиря додав, що в них є певні протиріччя із групою соціалістів, які є партнерами Партії регіонів.

За словами депутата, у ході діалогу, що відбувся, депутати Європейського парламенту цікавляться виборчою кампанією в Україні.

"Є чітке розуміння, що вибори – це не тільки день голосування, але й процес декількох місяців, що передують виборам. Наша думка полягає в тому, що ці вибори вже на цьому етапі мають підстави бути визнаними несправедливими, такими, що не відповідають базовим європейським стандартам і ОБСЄ", - каже Григорій Немиря.

Ці вибори вже на цьому етапі мають підстави бути визнаними несправедливими

Нардеп розповів, що делегація вже встигла зустрітися з кількома європейськими політиками.

"Канцлер Меркель дала цьому концентровану оцінку, порівнявши Україну й Білорусію. Саме через цю оптику й будуть оцінювати те, що відбувається зараз перед виборами", - вважає Немиря.

До слова, екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулась до іноземних колег з проханням допомогти у розслідуванні "корупційної фінансової діяльності сім'ї Януковича".