"Так сталося, що Янукович сам себе загнав на це мінне поле. Але, на моє глибоке переконання, навіть якщо сьогодні виникає песимізм відносно підписання Асоціації у наших палких прихильників і друзів - посла ЄС, міністра закордонних справ Польщі, міністра закордонних справ Швеції, і у президента Литви, - то все одно вихід є", - написав Віктор Балога на своїй сторінці у Facebook.

Вихід є завжди, якщо його шукають усі учасники процесу - не лише Європа і Янукович, а й сама ЮВТ, яка повинна перестати виставляти вимоги, а погодитись на те, що їй пропонують, і просто виїхати лікуватися за кордон. Тоді ми будемо розуміти, що ніхто свідомо не зриває євроінтеграцію, - додав політик.

Балога вважає, що екс-прем'єрка могла би попросити, як політик і як громадянин, підписувати Угоду з ЄС за будь-якої погоди.

"Тоді у президента інших варіантів, окрім прямої і стратегічної лінії на підписання Угоди з ЄС, не залишиться, а питання політичних в'язнів зникне саме по собі", - підсумував нардеп.

Читайте також: Тимошенко поїде в Європу без кайданів, - Лабунська

Нагадаємо, як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, розгляд законопроектів щодо лікування засуджених за кордоном знову переноситься.