"З глибоким жалем дізналася про те, що з життя пішла видатна постать сучасності Леді Маргарет Тетчер. Сумую разом з народом Великобританії, рідними та близькими цієї непересічної людини. Леді Маргарет називали "залізною леді", але в неї було велике серце.", - цитує слова Тимошенко офіційний сайт "Батьківщини".

За словами Тимошенко, Маргарет Тетчер стала для неї вчителем, "бо на власному прикладі щодня демонструвала, яким має бути справжній лідер та справжній політик".

"Такі люди, як Леді Маргарет, народжуються раз на століття і є великим щастям для країни та народу, яким вони присвячують своє життя". - додала екс-прем'єрка.

Тимошенко нагадала, що їй пощастило поспілкуватися з Тетчер.

"Скажу відверто, що кількагодинна зустріч дала мені більше, аніж кілька років власного досвіду, бо за цей час моя віра в правильність власного шляху стала ще міцнішою. Спілкуючись з колишнім прем‘єром Великобританії, я знову і знову пересвідчувалася, що служіння народові та країні - найпочесніша місія, і нести її може лише людина із шляхетним серцем", - сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні вранці померла перша в Європі жінка прем'єр-міністр і один з найвідоміших політичних діячів Британії Маргарет Тетчер.