"Зокрема, протягом зазначеного періоду засуджена провела ряд тривалих зустрічей з іноземними політиками, представниками міжнародних організацій. В цілому, протягом періоду проходження реабілітації в медзакладі її активність в спілкуванні з гостями (в порівнянні з часом перебування в колонії) значно збільшилася", — наголошується в повідомленні.

"Зокрема, нею було проведено 32 зустрічі з захисниками загальною тривалістю понад 90 годин, 9 зустрічей з іноземними політиками загальною тривалістю близько 24 годин, а також вона мала 2 побачення з рідними, що тривали близько 8 годин", — додали у прес-службі відомства.

"У той же час нагадуємо, що у вказаний період часу Юлія Тимошенко неодноразово відмовлялася від участі в судових засіданнях по її справам", — наголошується в повідомленні.

Додамо, Державна пенітенціарна служба додатково інформує, що ні прем'єр-міністр Італії, ні прем'єр-міністр Іспанії, ні посли зазначених країн з побажаннями про зустріч з Юлією Тимошенко до керівництва відомства жодного разу не зверталися.

Нагадаємо,
голови урядів Італії та Іспанії Маріо Монті та Маріано Рахой сподіваються на благополучне вирішення ситуації навколо Юлії Тимошенко.