"У той час, коли вся Європа, Європарламент та ПАРЄ висловлюються за негайне припинення переслідування за політичні переконання, Віктор Янукович розпочинає нову хвилю цькування", – цитує звернення Тимошенко прес-служба БЮТ.

За її словами, єдиним злочином Авакова є приналежність до опозиційної партії "Батьківщина".

Разом з тим, Тимошенко вважає, що Європа марно сподівається на "рівний, партнерський" діалог з Президентом Віктором Януковичем.

"Світогляд Януковича формувався не в "сорбоннах" і не в "оксфордах". Він виріс та виховався в кримінальному світі, і саме звідти переніс правила спілкування в світ української політики, а зараз намагається грати за ними і в Європі", – йдеться у заяві екс-прем'єра.

"Я хочу попередити європейських політиків про абсолютну марність сподівань на порозуміння з українським диктатором. Поняття честі, гідності та дотримання слова ніколи не були йому зрозумілими і такими ніколи не стануть", – вважає Тимошенко.

Разом з тим, лідер "Батьківщини" заявила, що виступає категорично проти будь-яких санкцій стосовно України, якщо вони торкнуться простих людей, а не влади.

Нагадаємо, колишнього голову Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова оголосили у міжнародний розшук. Правоохоронці інкримінують йому земельні махінації.