"15 листопада 2013 року в мене, згідно зі ст. 110 КВК України, було заплановане короткострокове побачення з моїми соратниками Арсенієм Яценюком, Юрієм та Іриною Луценками, також була дозволена зустріч із членом Європарламенту паном Саріуш-Вольським. Але вранці з телевізійних новин я дізналася, що нібито через гостру вірусну хворобу (грип) я начебто відмовилася від побачення та міжнародної зустрічі", - йдеться у повідомленні.

За словами Тимошенко, це не правда. Вона запевняє, що не хворіє на ГРВІ (грип) і не відмовлялася від зустрічей.

Читайте також: Якщо Тимошенко вийде, то зітре Яценюка на пил, — Чечетов

"Ця принизлива дріб’язкова неправда, яку оголосив начальник Качанівської колонії, зайвий раз доводить, що Янукович не дарма відзначив його державною нагородою, бо він за дорученням Януковича дійсно готовий на будь-який обман чи аморальний вчинок", - вважає екс-прем’єр.

Тимошенко додала, що "не мала можливості через ледь відкрите вікно передати Арсенію Яценюку та родині Луценків інформацію про те, що я не хвора на застуду та чекаю на нашу зустріч, тюремники щільно зачинили вікно та зняли з нього ручки".

У зв’язку з подіями Тимошенко написала та відправила до Харківської обласної прокуратури заяву на начальника Качанівської колонії І. Колпащікова.

Читайте також: ЄС не піде на поступки в питанні Тимошенко, - експерти

"На власній долі я відчула злочинність цієї нелюдяної системи, яка в незаконний спосіб може позбавити волі, не пускати до суду, застосовувати грубу фізичну силу, позбавляти законних прав на зустрічі та побачення, не дозволяти користуватися телефоном", - йдеться у заяві.

Тимошенко скаржиться, що за весь час ув’язнення їй не дали подихати свіжим повітрям.

"Мені жодного разу не дали можливості подихати свіжим повітрям. І я чудово уявляю, які злочини та яке насилля вони чинять щодо інших ув’язнених. Це озброєні та добре навчені злочинці, які одягнуті в мундири солдатів та офіцерів, однак, давно вже втратили людське обличчя. Вони готові виконати будь-який наказ: якщо треба буде бити - вони битимуть, треба буде вбивати – вбиватимуть", - вважає опозиціонерка.

"Вони безсоромно чинитимуть насилля над усіма, кого вважатимуть небезпечними для себе та своєї влади. Це війна машин проти людей: але не в фантастичних оповіданнях, а в сучасній Україні. Саме тому легіони озброєних силовиків, яких значно більше, аніж людей, проти яких їх виставляють, - зараз звичне явище. Тому я прошу всіх, хто здатен боротися, чинити їм опір. І робити це треба зараз, бо потім буде пізно", - додала вона.

Нагадаємо, вчора до Тимошенко начебто через "нежить" не пустили її соратників. Арсеній Яценюк та подружжя Луценків кілька годин простояли на 9 поверсі лікарні “Укрзалізниці”, де лікується Тимошенко. До палати їх так і не впустили. Офіційне пояснення Пенітенціарної служби - у засудженої застуда.

Захисник екс-прем'єрки Юлії Тимошенко Микола Титаренко запевнив, що його підзахисна не хворіє на гостре респіраторне захворювання.