Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба.

"2 грудня Юлії Тимошенко у присутності її особистого лікаря медперсоналом Київського СІЗО було запропоновано здати кров для проведення відповідного лабораторного аналізу, як це було рекомендовано комісією МОЗ України", – інформує прес-служба відомства.

"Однак Тимошенко написала заяву про відмову здавати кров "з причини недовіри та посилаючись на конфіденційність інформації".

Керівництво СІЗО запевнило Тимошенко, що усі дії медперсоналу щодо обстеження та лікування проводяться в рамках законодавства та "з обов’язковим дотриманням лікарської таємниці і конфіденційності".

Екс-прем'єра попередили, "що відмова від проходження нею необхідних медичних процедур може нести загрозу для її здоров’я, а також є порушенням законодавства про охорону здоров’я та порядку попереднього ув’язнення, згідно якого медперсонал пенітенціарної установи повинен користуватися вільним доступом до інформації щодо стану здоров’я ув’язненої особи", - наголошує служба.

Відомство зазначає, зараз Тимошенко "проходить курс призначеного лікування в межах медико-санітарної частини Київського СІЗО у відповідності до результатів комісійного огляду фахівців МОЗ та ДПтС".

Нагадаємо, адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що екс-прем'єру лише колють знеболювальне, оскільки повноцінне лікування неможливе в межах СІЗО.

Разом з тим, екс-міністр охорони здоров'я Микола Поліщук після ознайомлення з медичними висновками обстеження Тимошенко повідомив, що екс-прем'єра необхідно лікувати в спеціалізованій установі за межами СІЗО.