"Було зафіксовано німецьким лікарем, що Юлія Володимирівна відмовилася від проведення процедур. Це заактували. Протягом сьогоднішнього дня заходили ще фахівці, і отримали відмову", — сказав заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов.

За його словами, Юлія Тимошенко мотивувала свою відмову від процедур тим, що в понеділок ряд засобів масової інформації оприлюднили її розпорядок дня.

Як повідомив Александр Толстанов з посиланням на слова німецького лікаря Лутца Хармса, Юлія Тимошенко прийме рішення про відновлення або відмову від поновлення процедур після зустрічі з донькою і адвокатом.

У той час Євгенія Тимошенко підтвердила, що її матір відмовилася від проведення процедур "на знак протесту" проти поширення особистої інформації без її згоди.

Вчора заступник міністра охорони здоров'я та Пенітенціарна служба розповсюдили графік лікування моєї мами. Це не було погоджено ні з доктором Хармсом, ні з моєю мамою. Ми сьогодні подаємо скаргу до Європейського суду про порушення ст. 8 Європейської конвенції з прав людини у зв'язку з поширенням особистої інформації без згоди людини, — сказала Євгенія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Пенітенціарна служба оприлюднила меню Тимошенко у лікарні.