Понад 2 200 загиблих та 6,5 мільйонів постраждалих. За добу після найпотужнішого за 80 років землетрусу у Непалі кількість жертв лише зростає. І країну не перестає трусити — щонайменше 3 рази за добу сейсмологи фіксували поштовхи, найпотужніший у 6,5 балів за шкалою Ріхтера. Епіцентр землетрусів — за кількадесят кілометрів від столиці Катманду.

Землетрус у розпал альпіністського сезону встановив ще один сумний рекорд — лавина накрила альпіністський табір на Евересті, 65 екстремалів загинуло. Ще тисяча чекає на евакуацію. Їх вже починають доставляти до міста, але через повторні поштовхи та загрозу лавин операція ускладнюється.

У центрі Катманду військові розгорнули наметове містечко — тут тимчасово можуть залишитися ті, хто немає куди йти. У столиці рятувальники та вояки витягують вцілілих людей з-під завалів. Під руїнами знаходять і багато тих, кому вже не допомогти. Усіх везуть до місцевих лікарень — там вже немає місць. Тіла залишають просто на вулиці перед будівлею, тут їх оплакують родичі. Всередині шпиталю десятки поранених.

Шукають постраждалих співгромадян і в українському МЗС. Поки що там не мають відомостей про загиблих та поранених українців. У відомстві запустили "гарячу лінію" і просять повідомляти про знайомих, які могли бути в Непалі під час землетрусу.

У постраждалій країні ООН планує розгорнути велику гуманітарну операцію. На прохання про допомогу відгукнулися ЄС, США, Росія, Індія, Пакистан. До країни вже почала прибувати перша гуманітарна допомога з Китаю. Німеччина відправляє до Катманду півсотні рятувальників із навченими собаками.

Сейсмологи попереджають — підземні поштовхи можуть тривати ще 2 дні.

Нагадаємо, вранці 25 квітня стався руйнівний землетрус у Непалі. Магнітуда землетрусу сягнула 7,9 балів. Цей землетрус вже назвали найпотужнішим у Непалі з 1934 року.