Тим часом, на Хрещатику правоохоронці виганяли опозиціонерів, а Бродський назвав колишнього прем'єра "російським шпигуном".

У понеділок 5 вересня виповнилось місяць, як Юлія Тимошенко перебуває у СІЗО. Її побут під арештом не відрізняється від інших ув'язнених. Вживати тюремну їжу Тимошенко відмовляється - їсть тільки те, що їй передають.

Того ж дня на Хрещатику між прихильниками Тимошенко та працівниками "Беркуту" зав'язалась бійка. Правоохоронці знесли наметове містечко, яке мітингувальники поставили біля Печерського районного суду.

Екс-прем'єр-міністр попросила народних депутатів стати на захист мітингувальників.

Тим часом, у залі суду Юлія Тимошенко назвала суддю Кірєєва злочинцем. Це вона сказала після того, як Кірєєв залишив без розгляду клопотання про відвід судді та інші заяви захисту.

Одночасно, у понеділок політик Михайло Бродський "запідозрив" Тимошенко у шпигунстві. На його думку, умови газових угод 2009-го року є не просто злочином, а шпигунством на користь Росії.

У вівторок, 6 вересня, посол Єврокомісії заявив, що ЄС не може визнати вибори, якщо вони відбудуться без Тимошенко. За словами голови представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, результати такого голосування будуть сумнівними.

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що з'явились нові докази фальсифікації справи. На його думку, основне звинувачення проти Тимошенко - підписання директив у "газових угодах" - не знайшли підтвердження.

Наступного дня він припустив, що Юлію Тимошенко посадять на 7-10 років:

"Виходячи з того, як розвивається процес, виходячи з того, що робиться, я переконаний, що вирок буде, він буде найближчим часом, і це буде пряме покарання передбачене статтею 365, частини 3 Кримінального Кодексу України — від 7 до 10 років".

У середу, 7 вересня, екс-прем'єр вісім годин давала свідчення у "газовій справі". За цей час вони заявила, що справу проти неї сфабриковано, а газову кризу 2009-го року спричинив Ющенко.

Також, Юлія Тимошенко заявила, що про підписання горезвісних директив її попросив Дубина. Раніше Дубина заявляв протилежне: що не хотів підписувати "газові угоди", поки Тимошенко не принесла йому директив.

У четвер, 8 вересня, Печерський суд розглянув понад півсотні клопотань захисту. Частину клопотань про долучення нових матеріалів суддя Кірєєв задовольнив.

Того ж дня Юлія Тимошенко заявила, що, за відомою їй інформацією, звинувачувальний вирок винесуть 15-16 вересня. Мовляв, саме таке завдання влада поставила судді Кірєєву.

Разом з тим, оголошення вироку суд дозволив показати у прямому ефірі.

Після свідчень екс-прем'єра та розгляду клопотань завершилось судове слідство. Сторона звинувачення заявила, що докази слідства підтвердились у суді.

Таким чином, судовий процес перейшов у фінальну стадію. Наступним етапом стануть судові дебати. Їх початок запланований на 12 вересня.

Опозиція повідомила, що готується до арешту Тимошенко. Комітет опору диктатурі вже напрацьовує ряд дій на цей випадок. Які саме дії планують опозиціонери - не повідомляється.

Тим часом, вища кваліфікаційна комісія суддів України не задовольнила скаргу захисту Тимошенко на суддю Кірєєва. На думку комісії, підстав для відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Печерського райсуду Києва немає.

У п'ятницю, 9 вересня, у Верховній Раді підняли питання арештів Тимошенко та Луценка. Народний депутат Микола Мартиненко заявив, що влада "йде на фізичне знищення" опозиції.

Спікер Володимир Литвин попросив апарат парламенту підготувати звернення до правоохоронних органів про надання інформації за фактами, які озвучив Мартиненко.

Представники Європарламенту заявили про необхідність перегляду справи Тимошенко. Про це заявив Голова делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Павел Коваль. На його думку, "збалансоване рішення цієї справи визначить міжнародний імідж України на роки вперед".

Сьогодні, 10 вересня, у пресі з'явилась інформація про плани влади щодо Тимошенко і Луценка. За інформацією "Дзеркала тижня" колишнього прем'єра посадять і амністують, а екс-міністра внутрішніх справ випустять на волю.

Нагадаємо, у понеділок, 12 вересня в Печерському суді розпочнуться судові дебати у справі Юлії Тимошенко.
Також, наступного тижня ми дізнаємось чи справдяться передбачення колишнього прем'єра про винесення їй звинувачувального вироку.