15 листопада у Януковича був запланований політ до польського Вроцлава на святкування 200-річниці університету та зустріч з президентами Польщі та Німеччини Броніславом Коморовським та Крістаном Вульфом.

Однак, урочистості з нагоди ювілею польського вишу Янукович пропустив нібито через туман, який стояв над Вроцлавом. У прес-службі Президента повідомили, що виліт затримується на декілька годин у зв'язку з погодними умовами.

Опозиційні депутати миттєво заявили, що справа не в тумані, а декриміналізації. На думку депутата від НУ-НС Андрія Парубія, рейс Януковича затримали через те, що в цей момент у Верховній Раді голосували за гуманізацію відповідальності за економічні злочини та, зокрема, за декриміналізацію статті, за якою сидить Тимошенко. В результаті, закон прийняли, але статті Тимошенко не декриміналізували. Радник Януковича повідомив, що ухвалений закон глава держави підпише вже наступного тижня.

Як з'ясувалось згодом, туман у Вроцлаві й справді не перешкоджав нормальній роботі аеропорту. Представник вроцлавського летовища повідомив, що через погодні умови не скасовано жодного рейсу, а приліт Президента Януковича там очікують після обіду.

Тим часом, Броніслав Коморовський та Крістіан Вульф привітали Вроцлавський університет з ювілеєм без Януковича, але висловили сподівання, що згаданий туман не зашкодить їм зустрітись того ж дня. За такої ситуації президенти вирішили продовжити своє перебування у Вроцлаві і гуляли містом. Польські політичні оглядачі вважають, що ювілей університету є лише формальним приводом, а справжня причина цієї зустрічі – доля угоди про асоціацію України з Євросоюзом та питання Юлії Тимошенко.

Після обіду Президент таки прилетів до Вроцлава, де спочатку провів зустріч з Коморовським та Вульфом, а потім віч-на-віч лише з Коморовським.

На прес-конференції, після тристоронньої зустрічі, Віктор Янукович сказав, що президенти розмовляли про інтеграцію України з ЄС, а також про справу Юлії Тимошенко. Янукович твердив, що ця справа – це компетенція суду, а не голови держави. Мовляв, президент не може тиснути на незалежний суд. Янукович також зізнався, що країни ЄС чинять на нього значний тиск з приводу ув’язненої Юлії Тимошенко. За його словами, процес над Тимошенко не має нічого спільного з переслідуваннями опозиції. Мовляв, справа Тимошенко розпочалася ще у 2009 році, коли він іще не був головою держави.

Також Президент вважає, що справа Тимошенко є перешкодою на шляху ратифікації угод про Асоціацію та Зону вільної торгівлі з ЄС. У той час він відзначив, що Україна продовжує працювати над політичною складовою цієї угоди.

Глава держави вкотре назвав неприпустимим втручання влади у судовий процес. "І наші партнери це добре розуміють", – додав Віктор Янукович.

Разом з тим, наступного дня, 16 листопада, соціологи оприлюднили дослідження, за яким 41% українців вважають, що доля Тимошенко залежить саме від рішення Януковича.

Того ж дня, Президент говорив про боротьбу з корупцією. Рівень корумпованості суспільства глава держави оцінив у 5%. Тоді як в СБУ визнали – корупція набирає масових форм і розмірів та "паразитує в управлінській системі державних органів".

Також, у середу інтернет-видання "Українська правда" повідомила, що над резиденцією Януковича у Межигір'ї встановлено зону заборонену для польотів. В "УкрАероРусі" кажуть, що літати не можна на Київською гідроелектростанцією. Однак на авіанавігаційній карті, яку вдалось роздобути журналістам "Української правди" видно, що в центрі зони, забороненої для польотів, знаходиться не ГЕС, а резиденція "Межигір'я".

17 листопада Президент полетів з робочим візитом до Одеси. Напередодні місцевий суд заборонив акції протесту біля аеропорту під час прибуття Януковича.

В Одесі глава держави не забув про студентів та привітав їх зі святом, пообіцявши при цьому, що в наступному році вони отримуватимуть 953 гривні стипендії.

Наприкінці тижня донецькі "чорнобильці", які оголосили голодування під стінами Пенсійного фонду, заявили, що розчарувались у Януковичі та назвали "уроком на все життя" те, що обрали його Президентом.