З огляду на це обговорюються різні варіанти того, коли ухвалять постанову Верховної Ради про призначення нових виборів у Києві.

Аналізуючи ситуацію, що склалася, Микола Томенко назвав зрозумілим, що сьогодні визначення дати виборів Київського міського голови напряму залежить від суб’єктивного фактору: готовності кандидата від Партії регіонів, голови КМДА Олександра Попова перемогти на цих виборах.

Виходячи з цього, Адміністрація Президента дасть відповідну вказівку парламентській більшості, і рішення про призначення дати виборів ухвалять впродовж кількох днів, зауважив віце-спікер.

"Принцип так званого місцевого самоврядування від Партії регіонів в українській столиці простий: якщо остаточно вдасться переконати Віталія Кличка, якого підтримали всі опозиційні партії, не брати участі у виборах, то вибори відбудуться наприкінці липні. Якщо ж Віталій Кличко залишиться єдиним кандидатом від опозиції з готовністю брати участь у виборчій кампанії влітку, то вибори проводитимуться або одночасно з парламентськими (28 жовтня), або ще пізніше", — вважає Микола Томенко.

"Отож, принцип влади дуже простий: для того, щоб розпочинати вибори, треба мати стовідсоткову впевненість, що переможе кандидат від Партії регіонів. В цьому закладена "глибока сутність" місцевого самоврядування від Партії регіонів", — додав Микола Томенко.

Нагадаємо, раніше Віталій Кличко заявляв, що не хоче бути мером без повноважень.