Як повідомив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс, до списку нещодавно включили Саудівську Аравію у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у країні.

"МЗС рекомендує громадянам України утриматися без нагальних потреб від поїздок до цієї країни, а у разі знаходження на території Королівства - намагатися максимально обережно поставилися до відвідання місць, де були зафіксовані випадки захворювання на атипову пневмонію (коронавірус)", - зазначив він.

Йдеться, зокрема, про великі міста Саудівської Аравії - Ер-Ріяд, Джидду та Даммам. Як нагадав дипломат, у цій країні на атипову пневмонію починаючи з вересня 2012 року захворіли 26 людей, 15 з них померли.

МЗС також просить не їхати до Пакистану у зв'язку із загрозою здійснення терористичних актів, а також до Єгипту (а саме до Каїра, Александрії, Асьюта, Ісламії, Таби, Порт-Саїда, Суецу, Сохага, Бені-Суефа, Міньї, Кени, Фаюма та регіону Північного Синаю).

Відомство також радить утриматись від поїздок до Лівії, Іраку, Сирії, Алжиру, Центральноафриканської Республіки, Малі та Гвінеї.