З’явилися вони на світ ще в кінці XIX століття, із того часу вдосконалюються із кожним днем. П’ятірка найдорожчих мотоциклів на планеті.

Icon Sheene

Андрю Морріс створив мотоцикл вартістю у 160 тисяч американських доларів. Супербайк розробили на честь британського гонщика Баррі Шіна, який помер у 2003 році, у віці 52 років. На світ випустили всього 52 мотоцикли і кожен з них розмальований тим же художником, який працював над шоломами Баррі. Кожен байк адаптують до вимог покупця.

MTT Turbine

Дві зірки у мотоцикла МТТ. Супербайк увійшов в "Книгу рекордів Гіннеса", як "найпотужніший мотоцикл серійного виробництва". В залізного коня помістили турбо-двигун Rolls-Royce і тому МТТ при їзді видає звуки, схожі на зліт літака. Вартість одного екземпляра може сягнути 175 тисячі доларів. Рекордна швидкість 377 кілометрів за годину. Двоколісне диво дуже популярне у Голлівуді і його не раз застосовували під час зйомок блокбастерів.

Macchia Nera

У 2004 році італійці вирішили створити супер-ексклюзивний і супердорогий мотоцикл. На свій з’явився вишуканий "Macchia Nera". Двигун позичили в "Дукаті 998" і обліпили дорогими та легкими металами. Вартість - понад 200 тисяч доларів. Попит на трек-байк був зовсім не високим. Випустили лише один екземпляр - тому Macchia Nera можна назвати найексклюзивнішим мотоциклом на планеті.

Ecosse Titanium

Компанія Ecosse Moto Works зарекомендувала себе як виробник лише супердорогих мотоциклів. Колишній гонщик Дональд Атчісон в Денвері відкрив магазинчик із продажу байків, але розчарувавшись у виробниках вирішив створити власний - так і виникла компанія. Найдорожче із творінь Ecosse коштує 275 тисяч доларів. У виробництві не використовувалося ні грама золота, платини чи діамантів, платити доведеться тільки за технічну досконалість і роботу майстрів.

Dodge Tomahawk

І ось він - найдорожчий мотоцикл на планеті. Dodge Tomahawk коштує 555 тисяч доларів, але назвати його комфортним дуже важко. Американці зробили швидше квадроцикл, ніж мотоцикл, адже байк має по два спарених колеса. Томагавк має аж 500 кінських сил. Знайшлося на світі 9 охочих купити космоцикл.