П’ятірка найдорожчих яхт на планеті Земля.

Al Said

Султан Оману Кабус бен Саїд побудував собі яхту вартістю до 300 млн. доларів - Al Said. На боту є міні-театр, в якому може поміститись оркестр на 50 музикантів. Працює на судні 150 осіб обслуговуючого персоналу. Аль-Саїд входить в склад спеціального підрозділу ВМС Оману і Al Said настільки засекречена, що зсередини бачили її лише обрані.

Dubai

Прем’єр-міністр Об’єднаних Арабських Еміратів Шейх Мохаммед плаває на яхті Dubai
- другій за довжиною у світі - 162 метри водних апартаментів класу “люкс” коштую 350 мільйонів доларів. Мешканців яхти обслуговує близько 88 осіб, які катаються по ярусах на трьох ліфтах. На борту можете прийняти гарячу ванну, поплавати у басейні, зіграти сквош. Спеціально для Шейха Мохаммеда Dubai має власний підводний човен.

The Streets of Monaco

А як Вам яхта за мільярд доларів? "Вуличці Монако" - так називається вражаючий проект - це швидше місто, ніж яхта. На борту розміщена міні-копія князівства, де навіть спроектована траса Формули-1, на якій можна проїхатись на квадроциклі. Також можна прогулятися по парку. На жаль, яхта може прийняти лише 16 гостей, номери яких обслуговуватимуть 70 членів екіпажу.

Eclipse

Дві “зірки” отримує яхта, на якій пощастило позасмагати Андрію Шевченку. Російський товстосум Роман Абрамович з радістю дозволив Шеві відпочити на Eclipse, вартість якої до будівництва оцінювалась у 500 млн. доларів, але примхи власника “Челсі” призвели до того, що кінцевий чек містив астрономічну цифру - 1,2 млрд. доларів. 13-тонний шедевр німецьких майстрів найдовша яхта у світі - 162,5 метри. Є підводний човен на 12 осіб, 20 скутерів, система попередження ракетного нападу, два гелікоптери. Дев’ять ярусів обслуговують до 75 осіб. В особистій каюті Абрамовича знаходить монітор діагоналлю майже в 2,5 метри.

History Supreme

Більш, ніж у 4 рази переплюнути Абрамовича вдалось малайзійському мільярдеру - Роберту Куоку. Подейкують, саме на його замовлення зробили яхту, вартістю майже у 5 мільярдів зелененьких купюр. History Supreme завдовжки всього у 31 метр, але от інженери зуміли помістити на борту 100 кілограм золота та платини. Також такі оригінальні прикраси, як кістки тиранозавра, та метеоритне каміння.