Два воєнні транспортні літаки доставили тіла загиблих у авіакатстрофі на Донеччині у нідерландське місто Ейндховен. Літаки зустрічали члени королівської родини, прем'єр-міністр країни Марк Рютте та рідні загиблих. Раніше лайнери із тілами понад 50-ти жертв вилетіли із Харкова.

У Харкові ще задовго до початку церемонії прощання у термінала харківського міжнародного аеропорту зібралися небайдужі городяни, які хотіли вшанувати пам'ять загиблих пасажирів "Малазійських авіаліній". Люди прийшли з квітами і плакатами.

Всіх загиблих планують доставити в Нідерланди до п'ятниці включно. Поки міжнародні експерти продовжують роботу в Харкові — за один день вони встигли розкрити два вагони з чотирьох та ідентифікувати тіла 200 пасажирів і членів екіпажу.

Крім того, рейсом, але вже не в Нідерланди, а до Великобританії були відправлені і "чорні ящики". Україна, передала повноваження по керівництву розслідуванням голландцям.

Незважаючи на переправлення тіл в Європу, міжнародні експерти продовжать роботу в Харкові. Адже під контролем терористів, на Донбасі зостаються головні докази — фрагменти літака.