"Сталася біда - загинули люди. І це великий біль і трагедія для кожного з нас. Однак і це ми разом мусимо пережити і подолати", — зазначає Янукович у своєму зверненні.

Гарант Конституції наголошує, що він завжди був проти крові і говорить про Божі справи. "Це мій життєвий принцип - жодна влада не варта й краплі пролитої за неї крові. (...) Тому і в нинішньому конфлікті я робив ставку на діалог. Бо Господь дав людині мову для того, щоб вона могла порозумітися з іншою людиною", — підкреслив він.

Глава держави вкотре наголошує, що він — за мирне вирішення конфлікту.

Я завжди вважав застосування сили помилковим підходом. Є кращий і більш ефективний спосіб - знайти спільну мову. Піти на компроміс. Домовитися. Я вже казав не раз, що у такому випадку дещо втратить влада. Втратить і опозиція. Але виграє Україна,
— наголосив Янукович.

Він вважає смерті протестувальників результатом амбіцій тих, хто рветься до влади і закликає опозицію сісти за стіл переговорів.

Читайте також: Янукович хоче, щоб люди пішли з Майдану, — Кличко

"Так, ми вже заплатили дуже дорогу ціну за амбіції тих, хто рветься до влади. Але щоб ціна не була ще вищою, закликаю – схаменіться! Треба сідати за стіл переговорів і рятувати Україну. Бо прийдешні покоління нам не простять, якщо ми зруйнуємо державу, яка має належати їм - нашим нащадкам", — резюмував глава держави.

Нагадаємо, за словами Арсенія Яценюка, Янукович не збирається відводити з Майдану силовиків і звинувачує опозицію у розгортанні протистояння