"Я довгий час перебував на лікуванні, я слідкував тільки в інтернеті за інформацією. І всі ми чекали нарешті відповіді, чи покарають когось. Я радий, що дійсно вже якась робота проведена, є якісь результати нехай навіть знайдені виконавці – дуже б хотілося глянути їм в очі, а ще більше хочеться, щоб знайшли замовників. Нехай пізніше, нехай не вже, але вони будуть затримані і повстануть перед судом. Цього дуже хочеться", - сказав він.

Абаєв додав, що хоче, щоб снайпери теж глянули на тих людей, в яких вони стріляли.

"На цей момент я задоволений результатами. Але слідчі дії ще не завершені дуже хочеться побачити тих людей, які підписували накази, якщо є документальне підтвердження. Бо якщо виконувати такий приказ усно, то я не знаю, якою треба бути людиною", - сказав активіст.

Він додав, що людей розстрілювали цілеспрямовано.

"Відкритий розстріл, це було як в тирі, це було сафарі. Хто там не був, тому не зрозуміти цих емоцій, цієї болі. Я клянуся, там не було жодної людини зі зброєю. Люди ховалися, вже ніхто не рухався вперед, ніхто там не біг, люди ховалися за деревами, за клумбами. А їх цілеспрямовано, методично розстрілювали. Це навіть не полювання, це розстріл", - наголосив євромайданівець.

Нагадаємо, на Майдані 20 лютого протестувальників розстрілювали снайпери зі спецпідрозділів "Омега", "Сокіл" і "Альфа".

Про це повідомив голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування протиправних дій правоохоронних органів під час подій, пов'язаних з масовими акціями протесту, які відбувалися в Україні з 21 листопада 2013 року, народний депутат з фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль.