Про це він сказав після закінчення Саміту “Росія – ЄС” у Брюсселі, передає “Інтерфакс – Україна”.

За його словами, Росія підтримує народ України, а не конкретний уряд, тому хто б не був при владі в Києві, усі попередні домовленості залишаться в силі.

"Ми виходимо з того, що і той кредит, про який ми говорили, і поетапне зниження цін на енергоносії, на газ, перш за все, пов'язані з необхідністю і бажанням підтримати не якийсь конкретний уряд, а український народ", - заявив Путін.

Він також зауважив, що Росія не буде переглядати домовленості з Україною щодо кредитів та енергетики, якщо до влади у Києві прийде опозиція.

Читайте також: Україна може втратити знижку на газ, якщо прем'єром стане Яценюк, — російський експерт

"Напряму вам скажу відразу відповідь на запитання: чи будемо ми переглядати наші домовленості по кредитах і по енергетиці, якщо до влади прийде опозиція? Не будемо", - сказав Президент Росії.

Нагадаємо, за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії в Москві українська і російська сторони підписали ряд двосторонніх документів.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що підписані документи дозволяють "Газпрому" поставляти газ в Україну за ціною $268,5 за тисячу кубометрів, тоді як зараз вона становить понад $400.

Крім того, Росія вирішила розмістити в українських цінних паперах частину резервів з Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів.